Home

Home

Rijbewijs krediet

Heb je niet genoeg geld om je rijbewijs te halen, dan kun je de overweging maken om een krediet af te sluiten. Ga eerst bij jezelf na of je het rijbewijs echt nodig hebt. Je kunt namelijk ook eerst gaan sparen alvorens je een rijbewijs gaat halen. Een lening aanvragen kost uiteindelijk ook geld. Heb je je rijbewijs nodig voor je werk dan kan dit een prima oplossing zijn, omdat je uiteindelijk het geld weer terugverdiend.

Welke lening kun je het beste kiezen?

Geld lenen om je rijbewijs te kunnen halen kan op verschillende manieren. Als eerste dien je uit te zoeken wat het rijbewijs totaal gaat kosten. Stel dat je onder een bedrag uitkomt van € 1500,- dan zou je kunnen kiezen voor een minilening. Nadeel is echter wel dat je aan een kortere looptijd zit van maximaal 62 dagen. Je dient dus binnen 62 dagen het volledige bedrag terug te storten.

Om een lening voor een langere looptijd af te sluiten zou je kunnen kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Voordeel bij het afsluiten van een persoonlijke lening is dat je van te voren precies weet wanneer je alles hebt ingelost. De rente is namelijk vooraf vastgelegd.

Kies je voor een doorlopend krediet dan heb je een flexibele leenvorm waarbij je meer discipline dient te hebben. Bij een doorlopend krediet kun je net zolang geld op nemen tot dat je aan het kredietlimiet zit.

Rijbewijs in termijnen betalen.

Een andere mogelijkheid waarvoor je kunt kiezen is het betalen van je rijbewijs in termijnen. Sommige aanbieders hebben hun “eigen betaalplan” met een looptijd tot 60 maanden. Dit kan een prima oplossing zijn als je je rijbewijs niet in één keer kunt betalen. Je bent dan maar een klein bedrag per maand kwijt en hou je meer geld over om nog leuke dingen te doen!

Bij sommige rijscholen kun je kiezen voor een rijlespakket. Deze is vaak goedkoper dan het betalen per rijles. Een lening daarentegen afsluiten is nog veel duurder.

Rijbewijsfinanciering

Alvorens je wilt gaan kijken voor een rijbewijsfinanciering kun je beter eerst kijken of je het geld ook bij je familie of vrienden kunt lenen. Een rijbewijsfinanciering is echter niet de goedkoopste oplossing. Wil je er toch één afsluiten dan kun je online diverse aanbieders vinden die een financiering aanbieden.

Conclusie

Mocht je niet de financiële middelen hebben om een rijbewijs te betalen kijk dan eerst of je dit via vrienden, familie of werkgever kunt regelen. Een tweede optie is om het geld bij elkaar te sparen. Heb je je rijbewijs nodig voor je werk en kun je het geld niet bij elkaar krijgen dan kun je kiezen voor het afsluiten van een krediet.