Op deze website vindt je alle informatie t.a.v. het rijbewijs krediet

Home

Rijbewijs krediet

Rijbewijs krediet

Heb je niet genoeg geld om je rijbewijs te halen, dan kun je de overweging maken om een krediet af te sluiten. Ga eerst bij jezelf na of je het rijbewijs echt nodig hebt. Je kunt namelijk ook eerst gaan sparen alvorens je een rijbewijs gaat halen. Een lening aanvragen kost uiteindelijk ook geld. Heb je je rijbewijs nodig voor je werk dan kan dit een prima oplossing zijn, omdat je uiteindelijk het geld weer terugverdiend.

Welke lening kun je het beste kiezen?

Geld lenen om je rijbewijs te kunnen halen kan op verschillende manieren. Als eerste dien je uit te zoeken wat het rijbewijs totaal gaat kosten. Stel dat je onder een bedrag uitkomt van € 1500,- dan zou je kunnen kiezen voor een minilening. Nadeel is echter wel dat je aan een kortere looptijd zit van maximaal 62 dagen. Je dient dus binnen 62 dagen het volledige bedrag terug te storten.

Om een lening voor een langere looptijd af te sluiten zou je kunnen kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Voordeel bij het afsluiten van een persoonlijke lening is dat je van te voren precies weet wanneer je alles hebt ingelost. De rente is namelijk vooraf vastgelegd.

Kies je voor een doorlopend krediet dan heb je een flexibele leenvorm waarbij je meer discipline dient te hebben. Bij een doorlopend krediet kun je net zolang geld op nemen tot dat je aan het kredietlimiet zit.

Rijbewijs in termijnen betalen.

Een andere mogelijkheid waarvoor je kunt kiezen is het betalen van je rijbewijs in termijnen. Sommige aanbieders hebben hun “eigen betaalplan” met een looptijd tot 60 maanden. Dit kan een prima oplossing zijn als je je rijbewijs niet in één keer kunt betalen. Je bent dan maar een klein bedrag per maand kwijt en hou je meer geld over om nog leuke dingen te doen!

Bij sommige rijscholen kun je kiezen voor een rijlespakket. Deze is vaak goedkoper dan het betalen per rijles. Een lening daarentegen afsluiten is nog veel duurder.

Rijbewijsfinanciering

Alvorens je wilt gaan kijken voor een rijbewijsfinanciering kun je beter eerst kijken of je het geld ook bij je familie of vrienden kunt lenen. Een rijbewijsfinanciering is echter niet de goedkoopste oplossing. Wil je er toch één afsluiten dan kun je online diverse aanbieders vinden die een financiering aanbieden.

Rijscholen vergelijken

Zit jij er over na te denken het rijbewijs te halen. Dan ben je op het moment aangekomen om een rijschool te kiezen. Maar welke rijschool kies je? Hecht je waarde aan een rijschool met een hoog slagingspercentage, of een rijschool bij jou om de hoek van de straat? Hoeveel waarde hecht je aan een hippe lesauto, een grote rijschool of kleine rijschool, of een spoedopleiding of juist lessen verspreid over een langere periode?

Je ziet het. Heel veel vragen die je krijgt, terwijl je nog niet eens 1 rijles hebt gevolgd. Vergelijk rijscholen voordat je beslist om zeker de goede rijschool te kiezen. Dit kan uiteindelijk weer een hoop geld schelen.

Conclusie

Mocht je niet de financiële middelen hebben om een rijbewijs te betalen kijk dan eerst of je dit via vrienden, familie of werkgever kunt regelen. Een tweede optie is om het geld bij elkaar te sparen. Heb je je rijbewijs nodig voor je werk en kun je het geld niet bij elkaar krijgen dan kun je kiezen voor het afsluiten van een krediet.

Soorten rijbewijs

Jij wil je rijbewijs halen, zoveel is wel duidelijk. Voor je aan de slag gaat, moet je natuurlijk wel weten wat voor soort rijbewijs je halen wilt. Misschien voor de Scooter? Auto, aanhanger of vrachtwagen? Of wellicht zelfs voor je motor? Voor bijna alles wat beweegt over de weg moet je eerst een rijbewijs halen. Hoe en vooral hoe snel je die gaat halen hangt in de meeste gevallen van jezelf af.

Rijbewijs A

Voor motorvoertuigen (motor of scooter) op twee wielen met een maximumsnelheid boven 45 km per uur en een cilinderinhoud boven 50 cc. Dit geldt ook voor motorfietsen met bijvoorbeeld zijspannen. Voor alle overige driewielige motorvoertuigen is rijbewijs B vereist.

Mensen tot 21 jaar moeten en personen van 21 jaar en ouder mogen een rijexamen doen op een motorfiets met een cilinderinhoud van meer dan 120 cc, een vermogen van minder dan 35 kW (48 pk) en een mogelijke snelheid van ten minste 100 km per uur. Indien u slaagt, dan krijgt u rijbewijs A voor een motorfiets van maximaal 25 kW (35 pk) vermogen en tevens niet meer dan 0,16 kW per kilo ledige massa van de motor. Na 2 jaar is het rijbewijs automatisch geldig voor alle motorfietsen.

Personen van 21 jaar en ouder mogen een rijexamen afleggen op een motorfiets met een vermogen van 35 kW (48 pk) en meer. Wanneer u ook hier voor, dan krijgt u meteen rijbewijs A voor alle motorfietsen.

Rijbewijs AM

Alle bestuurders van een brommer, scooter of brommobiel moet in het bezit zijn van het zogenaamde AM rijbewijs. Zeg maar het voormalige bromfietscertificaat, deze is niet meer afdoende.

Voor het bromfietsrijbewijs is een theorie-examen nodig en een praktijkexamen. Indien u reeds in het bezit van een geldig auto- of motorrijbewijs, dan heeft u niet apart het rijbewijs AM nodig om een bromfiets te mogen besturen.

Rijbewijs C

Dit rijbewijs is vereist voor het besturen van motorvoertuigen met een ”leeg” gewicht plus laadvermogen boven de 3.500 kilogram. Met rijbewijs C mag u tevens een aanhanger of oplegger trekken met een leeg gewicht plus laadvermogen van maximaal 750 kilogram. Voor zwaardere aanhangers is daarnaast tevens nog rijbewijs E benodigd.

U heeft ook rijbewijs C nodig voor bijvoorbeeld een kampeerauto of camper van meer dan 3.500 kilogram (Hierbij geldt, maximaal 9 personen inclusief de bestuurder er van).

Rijbewijs D

Rijbewijs D is voor het besturen van een motorvoertuig uitsluitend bestemd voor vervoer van meer dan 8 personen, exclusief de eigen bestuurder. Met dit rijbewijs mag u tevens een aanhanger of oplegger trekken waarvan het leeggewicht + laadvermogen maximaal 750 kilogram is. Voor zwaardere aanhangers is daarnaast tevens nog rijbewijs E nodig.

Rijbewijs E

Voor het besturen van een categorie B-, C- en D- motorrijtuig met een andere aanhanger dan bij de categorieën genoemde is toegestaan, dus ook boven 3.500 kilo totaalgewicht van het voertuig plus aanhangsel. ‘BE-rijbewijzen’ van vóór het jaar 1985 blijven gehandhaafd. Voorheen kreeg u het E-rijbewijs ‘gratis’ bij het B-rijbewijs. Nu moet daarvoor apart separaat examen worden gedaan.

Partners:

cryptokoersen
actuele koers van bitcoin
Bitvavo-review
Kleinbedraglenen.nl

Schuiven naar boven