Op deze website vindt je alle informatie t.a.v. het rijbewijs krediet

Haal je rijbewijs op maat

Haal je rijbewijs op maat

Er komt heel wat kijken bij het halen van je rijbewijs. Starten, schakelen, vooruitkijken, het moet uiteindelijk allemaal vlot, veilig en zelfstandig gebeuren. Ondanks dat het allemaal heel spannend kan lijken, weet je met deze tips wat je kan verwachten van het lessen.

Neem een proefles

Om te kijken of een rijschool iets voor jou is, kan je een proefles nemen. Bij bijna alle rijscholen is dit vrijblijvend en gratis (soms mits je uiteindelijk bij die rijschool gaat lessen). Zo kan je kijken of de rijschool naar jouw wens is, en anders zit je nergens aan vast. 

Neem een pakket

Vaak zijn losse rijlessen uiteindelijk veel duurder dan wanneer je in één keer een pakket afsluit. Dit kan achteraf honderden euro’s schelen. Volgens het CBR is het Nederlands gemiddelde qua aantal rijlessen 39, maar dit aantal is bij iedereen anders. Iedereen is tenslotte anders. Vraag daarom aan je rijinstructeur of hij een inschatting kan maken van het aantal rijlessen dat je nodig zal gaan hebben: hij heeft er verstand van en kan naar jouw specifieke geval kijken. Kies aan de hand van deze inschatting één van de pakketten van de rijschool uit. 

Begin op tijd aan je theorie

Hoe stom de stof voor je theorie-examen misschien ook mag lijken: stel het niet te veel uit. Anders mag je straks van je rijinstructeur op examen en heb je theorie nog niet. Bovendien kan het zo zijn dat je je theorie niet in één keer haalt en dus weer moet wachten. De wachttijden van het CBR kunnen namelijk behoorlijk oplopen.

En wees niet bang dat je theorie verloopt: die is maar liefst 1,5 jaar geldig. Genoeg tijd dus!

 

Ben je op zoek naar een goede rijschool? Neem dan eens een kijkje op de website van Verkeersschool Doen. Zij bieden professionele en persoonlijke gerichte autorijlessen in de regio Tilburg.

Haal je rijbewijs op maat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven