Op deze website vindt je alle informatie t.a.v. het rijbewijs krediet

Eerst geld lenen of toch maar eerst sparen?

Sparen

De consumenten zijn tegenwoordig steeds meer geneigd om voor de aanschaf van goederen geld te lenen. Dit in tegenstelling tot vroeger, toen er nog eerst werd gespaard om een grote uitgave te doen. De consumenten doen tegenwoordig veel consumptieve uitgaven door eerst geld te lenen in plaats van te geld sparen en beschouwen dat als de normaalste gewoonte van de wereld.

Online geld lenen

Dat het online geld lenen tegenwoordig wel heel gemakkelijk wordt gemaakt, vergroot alleen maar het aantal consumenten, dat besluit om online geld te lenen. Via internet bieden de banken en andere kredietverstrekkers allerlei soorten leningen tegen de scherpste rentes.

Tenminste als de reclame, die ervoor gemaakt wordt, geloofd kan worden. Met de komst van online geld lenen is de drempel voor het afsluiten van een lening nog lager geworden en voor een deel van de consumenten zelfs helemaal verdwenen. De kredietbranche is dan ook enorm gegroeid en het einde van de groei is nog lang niet in zicht.

Wanneer geld lenen?

Geld lenen biedt de mensen mogelijkheden. Er kunnen zich situaties voordoen, waarin het geld lenen een ideale oplossing biedt. Aan de andere kant worden er ook krediet afgesloten, waarbij de vraag rijst of het ook zinvol is geweest,

Een consumptieve lening afsluiten, kan zinvol zijn als deze verstrekt wordt zonder dat er een hoge rente aan is verbonden. Het is bijvoorbeeld ook zinvol om een krediet af te sluiten om daarmee een auto aan te schaffen omdat er nu eenmaal een auto nodig is om naar het werk te komen, waarbij er ook nog geld op de spaarrekening aanwezig is. Er kunnen echter wel twijfels rijzen bij het afsluiten van een krediet om lekker op vakantie te gaan of om een cosmetische ingreep te ondergaan, die medisch gezien niet noodzakelijk is.

Studielening

Iedereen kan bedenken dat het geld kost om geld te lenen. De rente is de grootste kostenpost van een lening en daarom het is ook zinvol om alleen geld te lenen voor een geschikt doel. Een studielening kan mogelijkheden bieden om in de toekomst te investeren en kan daarom als een zinvolle lening worden beschouwd, maar alleen als het geld ook daadwerkelijk aan de studie wordt besteed. Geld van de studielening kan maar beter niet gebruikt worden om bijvoorbeeld de nieuwste flatscreen televisie aan te schaffen.

Eerst geld lenen of toch maar eerst sparen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven