Tips m.b.t. het halen van je rijbewijs

Rijbewijs

Tips m.b.t. het halen van je rijbewijs

Ga je binnenkort aan de slag met het halen van je rijbewijs? Op deze pagina lees je enkele eenvoudige tips hoe jij zo snel mogelijk en betrouwbaar je rijbewijs halen kunt.

– Tip 1 Zorg voor theorie kennis
Zorg er altijd voor dat het theorie gedeelte geen belemmering is voor het praktijk gedeelte. Het zou zonde zijn, dat je vanwege het nog niet gehaalde theorie-examen nog geen deel kunt nemen aan het eigenlijke praktijk examen voor je rijbewijs. Neem daarom altijd ruim van tevoren voldoende kennis tot je van het theorie-examen. Je kunt dit op autodidacte wijze doen, maar soms is het beter als iemand je er bij helpt. Of misschien ben jij gebaat bij digitale proef-examens op internet.

– Tip 2 wees voorbereid op ieder volgende rijles
Wanneer je je rijbewijs halen wilt en je hebt de ene rijles afgehandeld, vraag dan al meteen naar de stof die de daaropvolgende week wordt behandeld. Zo heb jij een week de tijd om je mentaal en in je gedachten alvast voor te bereiden. Onderzoek wijst uit, dat mentaal voorbereiden de prestaties met tot wel 40% verbeterd. Dit is dus tevens een goede tip voor je rijexamen.

– Tip 3 Rij met iemand mee als bijrijder en observeer
Ben je onderweg naar de bioscoop met je ouders? Of misschien naar de sportschool met een vriend? Observeer dan altijd zeer goed hoe diegene de auto bestuurt. Niet alleen de directe, maar ook de indirecte handelingen zoals over het schouder achterom kijken e.d. Probeer hier een les uit te trekken, want die zijn namelijk gratis, en dat is altijd beter dan een dure les van 40 euro per uur. Het kan je goed voorbereiden op je allereerste echte rijles.

– Tip 4 Verkeerssituaties observeren en analyseren
Nu je vanuit de auto goed hebt geobserveerd, is het misschien ook handig voor je om lopend vanaf de straat eens goed op te letten. Kijk naar de weg, observeer, analyseer verkeerssituaties en handelingen van medeweggebruikers. Let op verkeersborden, probeer alles in te beelden waar je straks met je rijbewijs ook zelf daadwerkelijk mee te maken krijgt. Onthoud, alles wat je nu al doet, observeert en leert, scheelt je straks 40 euro per uur aan rijlessen. Wanneer je er vol voor gaat, hoeft je rijbewijs halen helemaal niet moeilijk en duur te zijn.

– Tip 5 Kijk op tv naar hoe het NIET moet
Iedereen is wel bekend met het tv programma wegmisbruikers. Haal hier vooral 1 les uit, en dat is hoe het absoluut niet moet! Potentieel is een auto een zeer gevaarlijk projectiel waarvan de effecten niet moeten worden onderschat. Ga daarom altijd verstandig om met je rijbewijs en haal geen bizarre dingen uit. Voor je het weet ben je je rijbewijs -zoals we zo vaak op tv zien- alweer kwijt. En dan kun je met alle gevolgen van dien weer helemaal opnieuw met je rijbewijs halen beginnen.

– Tip 6 Blijf nuchter, je Rijbewijs halen is geen raketwetenschap
Laten we eerlijk zijn, iedereen is zenuwachtig bij de eerste rijles voor het halen van je rijbewijs. Maar na enkele lessen zul je merken dat steeds meer dingen vanzelf gaan. Je rijbewijs halen is dan ook zeker geen rocketscience. Probeer te allen tijde kalm, nuchter en vooral jezelf te blijven. Dan komt uiteindelijk alles goed.

– Tip 7 Probeer eens een rij-simulator
Je kunt op internet enkele goede rij-simulatoren vinden, waarin je je alvast kunt voorbereiden op je eerste rijles of rijexamen. Je krijgt hier een realistische voorproef van wat je straks tijdens het halen van het echte rijbewijs te wachten staat. Ze zien er grafisch misschien wat sullig uit, je kan er desalniettemin veel aan hebben.

– Tip 8 Vraag makkelijk in de praktijk te brengen tips aan een ervaren iemand.
Misschien wel de belangrijkste tip om je rijbewijs goed, snel en goedkoop te halen is om handige tips te vragen van een ervaringsdeskundige. En dat kan werkelijk iedereen zijn, je ouders, je broer of zus, misschien een vriend. Voel je nooit te groot om je nederig op te stellen. Zij hebben immers al veel ervaring met het besturen van een autorijtuig en jij nog niet.

– Tip 9 Probeer een band op te bouwen met je rijinstructeur
De beste ervaringsdeskundige is natuurlijk altijd nog je rijinstructeur zelf. Probeer een band met hem of haar op te bouwen, want al met al zul je al snel een uur of 30 met elkaar te maken hebben. Een goede leermeester levert een goede leerling. Luister nauwlettend naar iedere aanwijzing, want er zit altijd een diepere gedachte achter.

– Tip 10 Deze mag je helemaal zelf invullen
Wij van rijbewijs halen.net proberen het rijbewijs halen iets makkelijker voor je te maken. Eigen inbreng is echter ook van belang. Vergelijk het maar met een kind die voor het eerst valt met een fiets, dit is nog altijd de beste les. Niet dat wij verwachten dat je meteen een lesauto in de prak rijdt, maar eigen waarneming en ervaring is een 100% bron en leert nog altijd het beste. Wij wensen je alvast veel succes met het halen van je rijbewijs.

Tips m.b.t. het halen van je rijbewijs

3 gedachten over “Tips m.b.t. het halen van je rijbewijs

  1. Bedankt voor deze nuttige tips over het halen van je rijbewijs. Het kan inderdaad niet genoeg gezegd worden: je theorie-examen betekent blokken en nog eens blokken. Vaak denkt men daar veel te makkelijk over. Het is ook nog eens zo dat sommige mensen gewoon niet voor autorijden in de wieg zijn gelegd, maar dat merk je zelf ook.

  2. Je tips over het halen van het rijbewijs zijn heel herkenbaar. Uit ervaring weet ik dat het theorie-examen betekent: blokken, blokken, blokken. Daar wordt al gauw te makkelijk over gedacht. Een goede rijschool heeft ervaren instructeurs in dienst die ook eerlijk zullen zijn over je kans van slagen voor je rijbewijs.

  3. In combinatie met mijn rijlessen heb ik het rijden geoefend met mijn vader als bijrijder. Dit bleek een uitstekende voorbereiding op het afrijden. Mijn praktijkexamen verliep dan ook vlekkeloos. Voor het theorie-examen luidt het devies altijd: blokken, blokken, blokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven